LGBT on TV (2)

LGBT on TV

De laatste jaren duiken er steeds meer LGBT+-personages op in TV-series en films. Dat is heel belangrijk, want de media heeft een grote invloed op ons wereldbeeld. Dankzij meer diversiteit op TV kunnen meer mensen zichzelf ook herkennen in personages. Hier vind je alvast 6 suggesties van kwalitatieve LGBT+-representatie. Veel kijkplezier!

Door Manon Ponchel

One Day At a Time: serie

“Me gay too!”

In deze sitcom over een Cubaans gezin komt de 15-jarige Elena uit de kast als lesbisch. Op een mooie en humoristische manier brengt de serie in beeld hoe Elena’s ouders, broer en oma dit op hun eigen manier leren accepteren en hoe haar eerste relatie met de non-binaire Syd zich ontwikkelt.

Sex Education: serie

“I’ll be hurt either way, isn’t it better to be who I am?”

‘Ben ik wel normaal?’ is de kernvraag van deze show. In Sex Education begint Otis een sekstherapie kliniek op school, samen met de rebelse Maeve. Van een eerste verliefdheid en twijfels over geaardheid tot moeilijkheden met klaarkomen en seksuele fantasieën, in deze serie komt alles aan bod. 

16+

The Half Of It: film

“Love is not finding your perfect half”

Paul is smoorverliefd op het populaire meisje Aster, maar is niet goed met woorden. Hij vraagt de slimme eenzaat Ellie om haar brieven te schrijven in zijn naam. Door middel van Ellie’s woorden begint Aster te vallen voor Paul. Alles lijkt te werken totdat Ellie zelf gevoelens begint te krijgen … voor Aster. 

WtFOCK: serie

“Als je gaat wegduwen wie je bent, dan f*** je alles op”

In wtFOCK twijfelt Robbe over zijn seksualiteit terwijl hij samen is met een meisje. Wanneer hij Sander tegenkomt en gevoelens krijgt voor hem, moet hij zijn geaardheid wel onder ogen zien. Een verhaallijn over een eerste homoseksuele relatie, twijfels en drama maar ook de euforie van eindelijk jezelf te kunnen zijn.

Pose: serie

“The category is…live, work, POSE!”

Damon heeft een passie voor ballet maar wordt uit huis gezet omdat hij homo is. Blanca, een transvrouw, neemt hem onder haar vleugels. Samen creëren ze een nieuwe familie en nemen ze deel aan runways in de ondergrondse ballroomscene van New York. Een show vol glitter, glamour en sterke transgender representatie. 

16+

Pride: film

“Dai, your gays have arrived!”

Op de Londense gay pride in 1984 besluit een groep homoseksuele activisten geld in te zamelen voor de stakende mijnwerkers. Na veel afwijzingen worden ze uitgenodigd in een dorpje in Wales dat hun steun wil aanvaarden. Wat volgt is een hartverwarmend en grappig verhaal over solidariteit en onverwachte vriendschap, gebaseerd op ware feiten.

Comments are closed.