DSC0065_1-2

PAARS in de jeugdbeweging: samen jezelf kunnen zijn

De jeugdbeweging is voor veel mensen de plek waar ze écht zichzelf kunnen zijn. Maar voor holebi-jongeren is dat niet altijd even gemakkelijk. In veel jeugdbewegingen wordt er nog steeds zelden gesproken over LGBT+, en dat maakt de drempel hoger om uit de kast te komen. Jelle Van Steenkiste vertelde als leiding in haar KSA dat ze op meisjes valt en zet zich sindsdien in om LGBTQ+ in de jeugdbeweging meer bespreekbaar te maken.

Door Manon Ponchel

“Toen ik lid was, werd er in mijn KSA nooit over LGBT+ gepraat”, vertelt Jelle. Daar probeert ze sinds haar coming-out verandering in te brengen. Tijdens haar jaren als leiding deed ze dat door open te zijn over haar geaardheid en een aanspreekpunt te zijn voor leden en medeleiding. Nu engageert ze zich als enthousiaste vrijwilliger bij Taboe, een werkgroep van KSA Nationaal die werkt rond diversiteit in de jeugdbeweging.

Beluister hier haar ervaring

Comments are closed.