Uit de podkast

Het beste uit de (pod)kast

Heb jij je playlists grijsgedraaid en ben je op zoek naar nieuw materiaal? Beluister dan zeker deze drie podcasts. Ze bundelen de meest interessante, leerrijke en persoonlijke verhalen uit de LGBT+-community.

Door Rune Smets

Uit de PodKast

Door Marie Van Uytvanck

Zeven jaar lang wachtte Marie om uit de kast te komen bij haar ouders. Waarom ze al die jaren wachtte, zoekt ze uit in vijf opeenvolgende afleveringen van Uit De PodKast. Ze vertelt in haar podcast haar persoonlijke coming-outverhaal, beschrijft hoe ze haar jonge jaren beleefde als zoekende tiener en praat met andere mensen over hun ervaringen met de kast.

KEIHARD: Is alles oké met de hetero’s?

Door Dalilla Hermans en Jozefien Daelemans

Wanneer holebi’s het gedrag van hun heterovrienden bekijken, stellen ze zich wel eens de vraag: ‘Is alles oké met de hetero’s?’ Die vraag wordt kritisch onder de loep genomen in deze aflevering van de podcast KEIHARD. Naast persoonlijke verhalen en analyses van de heterocultuur bespreken Dalilla en Jozefien, samen met hun gast Emma Verhoeven, ook wat hetero’s nog kunnen leren van mensen die deel uitmaken van de LGBT+-community. 

Lotte Gaat Diep: Christophe Ramont

Door Lotte Vanwezemael

In deze aflevering van Lotte Gaat Diep praat Lotte met Christophe Ramont, bekend van zijn deelname aan het televisieprogramma Blind Getrouwd. Ze gaan in gesprek over coming-out, de vooroordelen over homo zijn en het gebrek aan rolmodellen in de jaren dat hij ze het meest nodig had.

Comments are closed.