193420151_914852125971612_9063534512725805166_n

Vlaamse steden krijgen meer kleur

Steeds meer Vlaamse steden geven een stem aan de LGBT-community, dat doen ze bijvoorbeeld door regenboogzebrapaden te schilderen. Zo heeft de stad Gent het grootste regenboogzebrapad in Vlaanderen. Ze schilderden in Beveren regenboog-bankjes, en in Diest kreeg de voetgangersbrug wat meer kleur. 

Zeventien meter breed

Heel veel steden hadden al een regenboogzebrapad, maar de stad Gent pakt uit met het grootste regenboogzebrapad van Vlaanderen. Het zebrapad is maar liefst zeventien meter breed. Met het zebrapad vragen ze meer aandacht voor diversiteit in de LGBT-gemeenschap.

Solidariteit tonen

Na het voorval in Beveren waar een homoseksuele man om het leven kwam, hebben heel wat andere Vlaamse steden ook het initiatief genomen om een regenboogzebrapad aan te leggen in hun gemeente. Zo willen ze solidariteit tonen. In Beveren verandert de naam van het park waar het plaatsvond naar ‘Park van de verdraagzaamheid’. Ze tonen solidariteit door meerkleurige bloemenperken aan te leggen, en regenboog-bankjes te schilderen.

#Iedereeniswelkom

De voetgangersbrug in de stad Diest is sinds kort wat kleurrijker. De voetgangersbrug werd onlangs gekleurd in de kleuren van de regenboogvlag, dus iedereen wordt nu in kleur verwelkomd in de stad. Met de boodschap #Iedereeniswelkom tonen ze aan dat effectief iedereen welkom is in Diest en zichzelf mag zijn, wat hun gender of geaardheid ook mogen zijn. 

Door Nicki Francequin

Comments are closed.