Games voor alle gaymers

De gaming wereld staat niet bekend voor zijn inclusiviteit als het om LGBT+ gaat. Veel games richten zich op een heteroseksuele doelgroep, toch zien we daar in recente jaren meer verandering in en worden games steeds inclusiever. Hier zijn 8 games die niet te missen zijn en LGBT+-representatie hebben.

  1. Life is Strange – Jij maakt de keuzes

Life is Strange is een game-serie waarin jij alle keuzes maakt die het verhaal sterk beïnvloeden via het vlindereffect, elke actie verandert de toekomst. Elk spel in de franchise bevat LGBT+ personages. De meest opvallende komen voor in Life is Strange 2. Daarin speel je als de biseksuele Mexicaanse Sean die na een ongeluk in Seattle samen met zijn broer moet onderduiken. Doorheen het spel kan je zelf de relaties ontwikkelen en krijg je de mogelijkheid om voor meisjes en/of jongens te gaan. In het spel komen ook veel andere personages voor die panseksueel of homoseksueel zijn. Het spel wordt geprezen voor zijn inclusiviteit van queer- en gekleurde personages die op een herkenbare en echte manier worden weergeven.

  1. De Sims – De meest realistische simulator

De Sims is een serie die we allemaal ondertussen al wel kennen. In deze levenssimulator maak je zelf je ‘sims’ en laat je hen hun droomleven leiden, of hun grootste nachtmerrie natuurlijk. Al sinds de eerste game die uitkwam in 2000, kunnen je sims homoseksuele relaties aangaan. Elk personage dat je maakt in het spel begint als biseksueel en afhankelijk van hoe jij speelt en met wie jij ze laat flirten, belanden ze ergens anders op het LGBT+-spectrum. 

  1. Dream Daddy: A Dad Dating Simulator – Knappe vaders en hete verhalen

Wil je iets spannenders of luchtigers spelen? Dan is Dream Daddy: A Dad Dating Simulator zeker iets voor jou. Je speelt in deze dating-simulator als een vader en het doel van jezelf is daten met andere knappe vaders. Je kan zelf kiezen tussen verschillende vaders, op dates gaan en het spel laten eindigen met jouw eigen droom-daddy!

  1. The Last of Us – Een avontuurlijk overlevingsspel

The Last of Us is een avontuurlijk survival spel. Je speelt als Joel die een tienermeisje, Ellie, moet helpen uit een dystopisch Amerika. Het spel werd enorm geprezen voor de goede representatie van beide vrouwelijke en LGBT+ personages. Zo wordt de seksualiteit van Bill, een queer personage, gebruikt om echt iets toe te voegen aan het verhaal en niet gewoon als een zwakke poging om inclusief te zijn, waar het bij andere games soms fout gaat. 

  1. Gone Home – Horror en de harde realiteit

In deze horror walking-simulator speel je een jonge vrouw die thuiskomt en ontdekt dat haar huis leeg is. In het spel zoek je naar clues en ontdek je zelf wat er gebeurd is. Het spel wordt geprezen voor zijn toevoeging van serieuze LGBT+ thema’s die voor vele LGBT+-spelers de harde realiteit zijn. Op deze manier krijgen ze een platform en wordt hun verhaal verteld. Er kwamen ook positieve reacties van niet-LGBT+ spelers die zeggen via dit spel toch wat inzicht te hebben gekregen op de community en hun ervaringen.

  1. Dragon Age – Fantasie voor iedereen

Dragon Age is een franchise waarin je fantasie personages speelt en op verschillende avonturen gaat. Het spel werd al eerder geprezen voor zijn LGBT+-personages, maar het is de recentste uitgave in 2014, Dragon Age: Inquistition, die voor vele critici en fans als groundbreaking wordt gezien. Niet alleen kan de speler verschillende relaties aangaan, maar er is ook een openlijk trans personage in het spel. 

  1. Animal Crossing: New Leaf – Een beestige crush

Animal Crossing is een super populaire game-franchise waarin je in een dorp woont met verschillende geanimeerde dieren. De eerste game in de serie kwam uit in 2001 voor je Nintendo 64 en GameCube. De meest recente kwam vorig jaar uit voor je Nintendo Switch. Het is echter het spel uit 2012 voor de Nintendo 3DS dat een queer personage introduceerde: Isabelle. Deze hond werkt als je secretaris in het spel en welk geslacht je ook kiest in het begin van het spel, ze zal een enorme crush op je hebben.

  1. Stardew Valley – Boerderijliefde

Stardew Valley is een role-playing simulator met een leuk pixeldesign. In dit spel moet jij een boerderij heropbouwen en goed laten draaien. Ondertussen kan je ook verschillende avonturen beleven en zelfs relaties aangaan met verschillende personages in het spel, zowel mannen en vrouwen. Al mist het spel wel inclusiviteit voor trans personen en zal je ook het enige homo-koppel in het spel zijn, zijn er toch veel schattige momenten die je als speler kan meemaken.

Door Thomas Hendriks

Comments are closed.