Ayla Satijn

Intimidatie bestrijden met liefde

 

Actrice Ayla Satijn pleit voor strijdvaardige LGBT+-toekomst

Ayla Satijn is een vrolijke Amsterdam based actrice, die je kan bewonderen in de LGBT+ Netflixserie ANNE+. Satijn benadrukt het belang van zulke series, omdat er op vlak van bewustwording nog wat werk aan de winkel is. 

“Ik probeer me zo min mogelijk aan te trekken van wat andere mensen denken, maar toch blijven negatieve opmerkingen in je achterhoofd zitten. Soms denk ik ook gewoon ‘fuck it’! Straatintimidatie zou ons niet bang mogen maken. Mensen zijn vooral met zichzelf bezig. Als iemand ons nakijkt, roep ik soms: ‘Ja? Zie je het? Kan je het zien?’

Ik zie de toekomst voor holebi’s dan ook strijdvaardig. De gay pride is niet enkel dronken uit de kleren gaan op een boot met glitter. Het zal altijd een oproep zijn om bewustwording te creëren en gezichten te tonen: mensen van kleur, mensen met andere genderbenamingen en andere seksualiteiten, transgenders, noem maar op. Om hen een plaats te geven in de maatschappij, kunnen we dit enkel samen bestrijden met liefde.”

Door Gitte Vandeneede

Comments are closed.