superhelden met een regenboog cape

Superhelden met een regenboog cape (Video)

Comic books zijn niet meer clichéverhalen van Superman die een vrouw uit een brandend gebouw redt. Ze zijn geëvolueerd en gegroeid. Representatie komt daar ook bij kijken. Hier zijn 13 superhelden die bij de LGBT+-community horen!

Hooded Justice

Hooded Justice is een van de meer mysterieuze personages in de DC comic books. Hij kwam voor het eerst voor in de pagina’s van Watchmen #1. Hooded Justice is een gewelddadig personage dat graag zijn vijanden overwint. Over zijn seksualiteit is hij toch wat minder open, dat hij homoseksueel is, houdt hij liever geheim.

Aangeraden comic: Watchmen (2019 edition)

Colossus

In vergelijking met zijn mainstream variant is de metalen man in de verhaallijn van Ultimate X-Men homoseksueel. Colossus maakt zijn eerste verschijning in die reeks. Hij komt pas uit als homo in Ultimate X-Men #65.

Aangeraden comic: Ultimate X-Men, X-Men: Colossus Bloodline

Poison Ivy

Dit personage is biseksueel. Poison Ivy had haar eerste confrontatie met Batman in Batman #181 in 1966. Sindsdien is haar populariteit gegroeid binnen DC comics en games. In een van de recentste verhalen heeft ze zelfs een relatie met Harley Quinn.

Aangeraden comic: Harley Quinn & Poison Ivy (2019), Poison Ivy : Cycle of Life and Death (2016)

Daken

Dit excentrieke personage heeft tattoos, een hanenkam en klauwen die uit zijn vuisten komen. De beruchte zoon van Wolverine is geen held, maar door en door kwaadaardig. Omdat Daken biseksueel is, kan hij makkelijker mensen gebruiken om zijn doelen te bereiken.

Aangeraden comic: Daken: Dark Wolverine

Mystique

Een van de bekendste mutant superschurken in Marvel comic books is Mystique. Ze debuteerde in 1978 in Ms Marvel. Het biseksuele personage heeft sindsdien veel belangrijke rollen gehad in X-Men films en comics. Voor een lange tijd had ze een relatie met mede-mutant Destiny.

Aangeraden comic: Mystique (2003)

Hercules

Hercules is een van de personages in deze lijst dat is gecreëerd door comiclegendes Stan Lee en Jack Kirby. Hij is biseksueel. In Journey into Mystery Annual #1 maakt hij zijn debuut. In de reeks X-Treme X-Men hebben Hercules en Wolverine zelfs een relatie.

Aangeraden comic: Incredible Hercules, X-Treme X-Men

Hulkling

Hulkling is een van de nieuwere personages in de comics van Marvel. Hij maakt zijn debuut in Young Avengers #1. Hulkling is een homoseksueel personage. Hij heeft in de comics een relatie met zijn teamgenoot Wiccan. In de comic Empyre Aftermath #1 zijn ze zelfs getrouwd.

Aangeraden comic: Empyre, Young Avengers

Wiccan

Wie de serie Wandavision heeft gezien, zag Wiccan zijn introductie in de Marvel Cinematic Universe. In de comics is hij homoseksueel. Hij maakt deel uit van de Young Avengers en trouwde in 2020 met teamgenoot Hulkling.

Aangeraden comic: Young Avengers

Batwoman

Kate Kane maakte haar debuut in #7 van de comicreeks ‘52’ van DC Comics. Ze kroop later in de mantel van Batwoman. Vanaf Kate’s eerste moment werd besloten dat zij een lesbisch personage zou zijn. Ze heeft inmiddels haar eigen reeksen.

Aangeraden comic: Batwoman (2011)

Harley Quinn

Harleen Quinzel, ook wel bekend als Harley Quinn, is altijd al gekend geweest als het lief van Batman’s grootste vijand, Joker. Harley maakt haar eerste verschijning in de tv reeks Batman: The Animated Series in 1992. Zeven jaar later komt zij voor het eerst voor in een comic. Harley Quinn staat bekend als een biseksueel personage dat in recente verhalen een relatie aanging met mede-superschurk Poison Ivy.

Aangeraden comic: Harley Quinn (2013), Harley Quinn & Poison Ivy (2019)

Northstar

Northstar is een van de eerste holebi personages in comic books. Hij maakte zijn debuut in Uncanny X-Men #120 in 1979. In 2012 trouwt Northstar met zijn vriend in Astonishing X-Men #51. Zij vormden het eerste getrouwde homokoppel in de Marvel comic books.

Aangeraden comic: Astonishing X-Men (2004), Alpha Flight (1983)

Iceman

Iceman maakte zijn debuut in 1963 met de eerste versie van de X-Men, gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. Destijds was er geen sprake over de homoseksualiteit van het personage, maar in 2013 besloot schrijver Brian Michael Bendis dat Iceman een rebrand nodig had. In zijn reeks, All-New X-Men, kwam het personage uit als homo.

Aangeraden comic: All-New X-Men (2012), Iceman (2017)

John Constanti

John is een biseksuele detective. Hij maakt zijn debuut in 1985 in The Saga of Swamp Thing #37. Sindsdien heeft hij meerdere eigen reeksen gekregen waarin zijn liefde voor mannen, vrouwen en sigaretten zeer duidelijk te zien is.

Aangeraden comic: John Constantine, Hellblazer (2019), The Hellblazer (2016)

Door Deniz Nalbantov

Comments are closed.