Bert Van Puymbroeck speelt piano

“Onzekerheid is menselijk”

Muzikaal project overstijgt verschillen tussen LGBT+ en hetero’s

Daten gaat niet altijd van een leien dakje. Dat bewijst Bert Van Puymbroeck met zijn muzikale performance ‘Op zoek naar een man’. “Liefde betekent soms keihard op je bek gaan.”

“Mijn droom is toeren met een muzikale theatervoorstelling”, fantaseert Bert Van Puymbroeck luidop. “Ik wil een vaste waarde worden in de Belgische en Nederlandse kleinkunstscene.” De zanger brengt cabaretachtige nummers met poppy en jazzy invloeden. “Mijn muziekverhaal spreekt vooral queer personen aan. Het zou fijn zijn als het meer mensen bereikt.”

“Ik wil een eerlijk beeld schetsen van daten als homo”, zegt de artiest. “Het dateleven van homomannen verschilt weinig met dat van anderen. De onzekerheid, vragen en verlangens die samengaan met daten zijn menselijk. Dat geldt ook voor jezelf kwetsbaar opstellen, dingen uitproberen en keihard op je bek gaan.”

“Met ‘Op zoek naar een man’ bied ik een realistische kijk op LGBT+-zijn”, verklaart Van Puymbroeck. “Hopelijk leidt de verspreiding van mijn muziekverhalen tot meer aanvaarding.”

Door Baptiste Painblanc

Comments are closed.