Terugblik AP Hogeschool: “Hopelijk werkt onze positiviteit aanstekelijk”

Het grafische team van AP Hogeschool dat het nieuwe logo ontwierp en Paars, de krant, de website en de socialemediakanalen vormgaf. In wijzerzin, vooraan te beginnen: Davy, Seppe, Laura, Louisa, Luka, Yoni en Silvie.

Wat vind je van de site? Heb je al ontroerende, mooie of straffe verhalen gelezen? Wij hopen van wel. Wij, dat is een groepje van 19 studenten van de opleidingen journalistiek en grafische en digitale media van AP Hogeschool, die het logo, de krant, de site en het Instagramaccount hebben uitgewerkt. Kom hieronder alles te weten over onze ervaringen.

“Ik vond het een interessant project omdat we er van het begin tot het einde bij werden betrokken”, zegt Pieter, tweedejaars journalistiek. “Ik had een voldaan gevoel toen we het afgewerkt product in handen kregen. We hebben een goede basis gelegd voor volgende generaties die aan Paars, de krant willen werken.”

Een lach en een traan

Dat de krant ook echt in scholen verdeeld wordt, motiveerde ons des te meer. “Weken toewerken naar een krant waarvan je weet dat ze gepubliceerd zal worden, motiveert net dat tikkeltje harder”, vertelt Marie, klasgenoot van Pieter. Fré sluit zich daarbij aan “Het idee dat je schrijft voor een krantje met een nobel doel geeft nog meer goesting om er iets moois van te maken.”

“Het was niet altijd even makkelijk om mensen ervan te overtuigen hun verhaal te doen”, zegt journaliste in spe Annelies. “Ik heb veel respect voor de mensen die hun verhaal met mij hebben gedeeld en vond het telkens weer sterk dat ze me hun blije of minder fijne ervaringen toevertrouwden. We hebben vaak samen gelachen en soms een traantje weggepinkt.”

Stiekem trots

Die ervaring had Yanko van de opleiding journalistiek ook. “Dat bewijst volgens mij perfect het belang van een krant rond het thema. We zijn de mensen die ons hebben geholpen erg dankbaar. Ze vertelden ons stuk voor stuk mooie verhalen over de liefde in al haar geuren en kleuren.

Louisa is studente grafische en digitale media. Zij bedacht mee de vormgeving van de krant. “Stiekem ben ik trots op mezelf dat ik de krant fleuriger heb mogen maken met mijn illustraties en een quiz.” Haar medestudente Yoni ziet dat net zo: “Het was een leuk proces om met de andere studenten een gepaste vormgeving voor de krant en website te bedenken. Hopelijk praten jongeren en volwassenen nu meer en gemakkelijker over LGBTQ+-thema’s.”

Fré deelt die gedachte: “ik hoop dat alle positiviteit die wij erin hebben gestoken aanstekelijk is voor iedereen die in contact komt met Paars.”

De studenten journalistiek en grafische en digitale media, AP Hogeschool

Comments are closed.