Drie metalartiesten van wie je niet wist dat ze gay waren

De metal-scene zit vol macho’s, duivelsaanbidders, neo-nazi’s, en over het algemeen ruig en eng volk. LGBTQ+ vind je daar niet. Dat denken velen. Toch zitten er evengoed homo’s, lesbiennes en zelfs transgenders in bekende metalbands.

  1. Gaahl (Gorgoroth)

Gaahl was de frontzanger van de Noorse black metal band Gorgoroth. Veel muziekbladen noemden hem een tijd lang “de meest kwaadaardige man ter wereld”. Dat kwam zo: op een avond betrapte hij een inbreker op heterdaad. Gaahl ketende de inbreker vast op een stoel en martelde hem zes uur lang. Hij ving het bloed van zijn slachtoffer op in een kom en Gaahl zou gedreigd hebben om zijn eigen bloed op te drinken. Zelf beweert de zanger tot op de dag van vandaag dat de kom bedoeld was om “geen bloed op het tapijt te krijgen.”

In 2008 vertelde hij in een interview in Rock Hard’s dat hij homoseksueel is. De black metal scene onthaalde die verklaring niet goed, en Gaahl verliet Gorgoroth.

  1. Rob Halford (Judas Priest)

De frontzanger van Judas Priest, de Britse heavy metal band, kwam in 1998 uit voor zijn homoseksualiteit. Dat kwam bij weinigen aan als een verrassing want de homoseksualiteit van Halford was toen al een publiek geheim voor velen.
Halford wil met zijn homoseksualiteit ook de stereotypes van de metalwereld doorbreken. Hij wil een punt maken dat ook homo’s graag naar metal luisteren en niet enkel naar de standaard popmuziek.

  1. Mina Caputo (Life Of Agony)
    Mina Caputo stond voor haar operatie bekend als Keith Caputo. Ze is de frontzangeres van de Amerikaanse metalband Life Of Agony. Het leuke aan haar verhaal is dat de fans haar na de operatie warm ontvingen. Dat bewijst dat de wereld van metal helemaal niet zo stereotiep is.

Door: Jonathan Cieters, AP journalistiek

Comments are closed.