PAARS op Thomas More

Toen Jarne Van Overmeire nog in het middelbaar zit, was hij de drijvende kracht achter de sensibiliseringsactie PAARS. Nu is hij coördinator van de Algemene Studentenraad van Thomas More Antwerpen en zet hij er opnieuw zijn schouders onder.

De actie is overgewaaid uit de Verenigde Staten, en sinds de actie ook in België loopt, werkt Jarne eraan mee. “Vzw JOEN werkt samen met middelbare scholen, ook op mijn school waren ze actief. Ik zat in de leerlingenraad, dus ik ben er wel al een tijdje mee bezig.”

Er zullen tijdens de Paarse week heel wat activiteiten georganiseerd worden: “Wij delen op 13 mei paarse bandjes uit op alle campussen van Thomas More in Mechelen en Antwerpen”, zegt Jarne. “We doen nog andere activiteiten in die week: studenten kunnen positieve boodschappen op papiertjes schrijven en die verspreiden we dan over alle campussen. We gaan ook de film ‘Love, Simon’ tonen en er is een Instagramwedstrijd met een prijsuitreiking voor de meest originele paarse outfit.”

Door: Matan Grouper, AP journalistiek

Comments are closed.