“Het is niet langer een taboe”

“Ik heb zelf geen ervaring met LGBTQ+, maar ik ken wel mensen in mijn omgeving die tot die groep behoren. Als mijn vrienden ervoor willen uitkomen dan accepteer ik dat altijd. Ik zal ze nooit buitensluiten. Uiteindelijk blijven het mensen en het betekent niet dat je minderwaardig bent als je uit de kast komt.

Ik ben zelf moslima en in de moslimgemeenschap wordt er heel anders gekeken naar de LGBTQ+. Het wordt zelfs als abnormaal beschouwd.

Ik geloof wel op een praktiserende manier, maar extreem kun je me zeker niet noemen. Mijn geloof, de islam, beïnvloedt mijn persoonlijke mening niet. Ik besef dat we in een tijd leven waarin veel meer mensen dan vroeger voor hun geaardheid durven uitkomen. Het is niet langer een taboe en daarom vind ik: het moet geaccepteerd worden.“

Irem (18)

Comments are closed.