“Gevoelens heb je voor een persoon en niet voor het geslacht”

Ik zat in het vierde middelbaar en werd verliefd op een meisje uit mijn klas. In het begin dacht dat ik haar gewoon heel tof vond. Toen mijn gevoelens bleven aanhouden, besefte ik dat het meer was dan louter vriendschap. Ik begon naar YouTube video’s te kijken van YouTubers die tot de LGBTQ+ gemeenschap behoren. Toen ben ik beginnen nadenken over mijn eigen leven en besefte ik dat ik deze gevoelens al langer had.

Op het einde van dat schooljaar besloot ik om het toch aan mijn vriendinnen te vertellen omdat ik het jammer vond dat ik er met niemand over kon praten. De reacties waren gelukkig goed. Die van mijn ouders en broer ook. Ik weet wel dat mijn mama er nog steeds vanuit gaat dat ik met een man ga trouwen. Dat vind ik jammer: gevoelens heb je voor een persoon, niet voor een geslacht.

Amber (18)

Comments are closed.