“Acceptatie is tweerichtingsverkeer”

“Ik identificeer mezelf als homoseksueel. Toen ik twintig was, ben ik uit de kast gekomen. Ikzelf sta positief tegenover de LGBTQ+-gemeenschap. Vroeger was het moeilijk een mening te vormen. Mijn vader kon bijvoorbeeld uitspraken doen waarbij hij alle homoseksuelen over één kam schoor. Daardoor heb ik veel tijd nodig gehad om mijn seksualiteit te ontdekken.

Vandaag zie je meer holebi’s in de media. De gemeenschap wordt vaak nogal op een stereotiepe manier afgebeeld, maar het is al een stuk beter dan vroeger. De houding van anderen is soms confronterend. Ik heb nog niet veel negatieve ervaringen meegemaakt, maar wel blikken gekregen. Als ik er helemaal voor ga op de dansvloer bijvoorbeeld. Of als ik zoen met een jongen. Vertegenwoordiging zorgt in het beste geval voor aanvaarding. Acceptatie is een tweerichtingsverkeer.”

Baptiste (22)

Comments are closed.