Zo kan het ook: Nike Be True

C:\Users\clijm\OneDrive\Bureaublad\blogfoto\nike-be-true-2018.jpg

Sinds 2012 brengt Nike elk jaar een collectie uit als ode aan de LGBTQ-community. De BeTrue-collectie wordt altijd uitgebracht in juni, de Pride Month. De opbrengsten van deze collectie gaan naar goede doelen. Robbe Pauwels (22) werkt op het hoofdkwartier van Nike in Hilversum, op een steenworp van Amsterdam. Hij vertelt over de initiatieven van Nike.

“Ik werk er al bijna 7 maanden. Mijn volledige titel is eigenlijk ‘Category Sales Intern Nike Sportswear Men’s Footwear & Equipment’, maar dat is een serieuze mondvol he! Ik beheer mijn drie showrooms, en moet zien dat ik producten verkoop aan de grootste accounts over Europa, Afrika, en het Midden-Oosten, daar komt het op neer.”

“De BeTrue collectie bevat apparel en footwear, maar in het kader van de Pride Week hier in Amsterdam blijft het daar niet bij. Gedurende de Pride Week hebben we vorig jaar een color run georganiseerd, dat is altijd een sportieve en blije bedoeling. Er was ook een grote loting voor een hele hoop schoenen van de BeTrue-collectie, en de opbrengsten daarvan gingen naar een goed doel.   Verder waren er ook praatcafé’s, waar mensen de kans kregen om ervaringen uit te wisselen, en werden er ook verschillende evenementen georganiseerd op locaties in de buurt. Altijd een soort van netwerk-event voor gelijkgezinde mensen.”

“Nike doet echt wel z’n best. We willen zo veel mogelijk all-inclusive zijn. Onze mission statement is ook: ‘To bring inspiration and innovation to every athlete in the world.’ Onder ‘athlete’ staat er dan: ‘If you have a body, you are an athlete.’ Een hele mooie gedachte, toch? Ook de hele ‘Just Do It’-campagne bestaat eigenlijk om jonge atleten te motiveren en te inspireren. Nike zet heel hard in op diversiteit, en ik denk dat je dat alleen maar kunt aanmoedigen.”

Door: Frédéric Clijmans, AP journalistiek

Comments are closed.