“Hij laat zien wat wij, queer people, kunnen bereiken in het leven: alles”

23-jarige Troye Sivan is nu al een icoon in de LGBTQ+-wereld

Troye Sivan is geen artiest zoals er dertien in een dozijn bestaan, hij is een icoon voor de LGBTQ+-gemeenschap. Drie fans die erbij waren op zijn concert in de Lotto Arena vertellen waarom.  

“Voor mij is het gewoon f*cking cool om zijn evolutie te volgen. Hij is van een popsterretje dat bang was om uit de kast te komen, geëvolueerd naar een rolmodel voor de queer-gemeenschap. Troye is nu zelfs het gezicht van een make-upmerk. Hij is gewoon een voorbeeld van wat wij, queer people, in het leven kunnen bereiken: alles” – Joppe De Campeneere

“Wat ik geweldig vind aan hem is dat hij muziek maakt over homoseksualiteit. “Lucky Strike” gaat bijvoorbeeld over een homokoppel, niet over dat typische man-vrouwbeeld. “Bloom”, zijn laatste album, is het eerste album waarin ik echt het gevoel heb dat er via muziek voor homoseksualiteit gestreden wordt. Dat is toch zalig?” – Nils D’joos

“Ik vind zijn muziek gewoon écht goed. Hij is lief voor zijn fans, én hij is grappig. Ik ben zelf niet LGBTQ+ en hij ís een icoon voor de LGBTQ+-gemeenschap, maar ik vind het eerlijk gezegd absurd dat er niet meer mensen fan zijn van hem” – Anoniem

Door: Yanko Beeckman, AP journalistiek

Comments are closed.