Boeken? Boeken!

Een goed verhaal ‘pakt’ je, neemt je op sleeptouw, geeft je nieuwe ideeën. Enkele tips.

Mijn vader is een vis – Gil Vander Heyden

12+ L

Sla dit boek open, en wen hoe gewoon dit verhaal is. Een jongen die samen met twee mama’s een gelukkig gezin vormt. Hoe verder in het verhaal, hoe meer je merkt dat de gewoonheid en de mooie taal in dit boek het net zo bijzonder maakt.

Jaspers vlinders – Johan Vandevelde

12+ G

Beetje klassiek schoolverhaal over een jongen van 12 die ontdekt dat hij op jongens valt. De jongen waarop hij een oogje heeft, blijkt wederkerige gevoelens te hebben. Dit zorgt voor een flinke dosis romantiek.

Zij en haar – Dirk Bracke

14+ L

Eve ontdekt dat ze lesbisch is. Wat nu? Hoe kan ze aan Celien, een meisje uit het zesde jaar, uitleggen dat ze verliefd op haar is? Hoe zal de omgeving reageren? Kunnen ze kinderen hebben? Heel fris, ontroerend en echt.

Zeven dubbeltjes en een trein – Fran Bambust

14+ T

Sprookjesachtig verhaal met een dubbele laag en soms gekke bokkensprongen.

Mijn broer en zijn broer – Hakan Lindquist

14+ G

Dit boek speelt zich tussen jaren 60, 70 en 80 van vorige eeuw. Voor Jonas zijn geboorte sterft zijn broer Paul. Jonas komt te weten dat zijn broer homo was en wil hier meer over weten. Hij gaat op onderzoek, wat spanning en ontroering met zich meebrengt.  

Meisje van Mars – Anna Woltz

15+ T

Woltz en Janssen maakten van ‘Meisje van Mars’ een must-read boek.  Het boek laat de lezer op een andere manier naar de wereld kijken. Het grijpt naar de keel en je komt er niet makkelijk van af.

Under construction – Dirk Bracke

15+ T

Andreas weet dat hij een meisje is en Emma heet. Emma leert Elvire kennen, wie op jonge leeftijd in aanraking komt met drugs.  Ze worden vrienden en steunen elkaar bij alles wat ze doen. Een verhaal dat taboes doorbreekt.

Comments are closed.